Nieuwsbrief

   

Inschrijven

Klik op deze link

 

Nieuwsbrief december

 

 

 

   

De Warmste Week

Het wordt weer moeilijk kiezen aan wie u deze maand uw milde gift gaat overmaken. 
Volgend jaar zetten wij ons volledig in op de SPP,
Service des Pompes et des Puits: eigenlijk gewoon enkele kleine watermaatschappijtjes, die de installatie en vooral beheer en onderhoud van lokale watervoorzieningen zal verzorgen.
Een waterput zonder onderhoud is meestal geen lang leven beschoren en een ondeskundig aangelegde put kan zelfs de gezondheid in gevaar brengen
Om dit voor mekaar te krijgen worden talrijke acties georganiseerd bij "De Warmste Week".

Twee daarvan zijn al gerealiseerd: 

Kinderen van het tweede leerjaar van een school te Kruisem hebben bij een plaatselijke bakker koekjes gebakken, verpakt en verkocht

Bij EcoWater te Olen zijn ze dan weer op de fiets gesprongen en hebben een sponsorfietstocht gereden.

Dream for life (Maren & Saija) maakt zelf droomvangers. Voor een klein prijsje kan je nog steeds een originele kopen die jouw dromen vangt en realiseert. Ze realiseren zeker de dromen van mensen die reeds jaren van zuiver water dromen. Hier kan je ze kopen.


in Herent heeft de Wasstraat zichzelf omgedoopt tot Warmstraat. Voor iedere wasbeurt in Wasstraat 2 gaat er een euro naar Watafrik. In het Leuvense kijkt men deze dagen scheef naar een ongewassen auto.


Kerstgeschenk
Een originele tekening is een prachtig geschenk om iemand tijdens de jaarwisseling te bedanken. Voor 50 euro bezorgen wij een origineel (geen kopie!) kunstwerk ingekaderd thuis. Een mooi geschenk en u brengt er iemand dichter bij een duurzame waterput mee. Bekijk hier al de kunstwerken.Aquafrique

Leerlingen van Bimsem uit 6 Business Economics hebben dit jaar voor hun Gip een minionderneming opgestart. De minionderneming heet Aquafrique en zij verkopen opvouwbare drinkbussen. De winst die ze gaan maken doneren ze aan Watafrik. De verkoop is 3 november begonnen en de eerste verkoopdag was een groot succes.
  Doneren

Een goede ouderwetse manier van helpen is gewoon doneren. U schrijft een klein of groot bedrag over op onze rekening nr IBAN BE83 3630 7317 4315. Indien alle lezers van deze nieuwsbrief 5 euro storten is er weer geld voor een waterput!

 

U kan zich nog steeds aanmelden met uw schitterende initiatieven om Watafrik vzw te steunen bij zijn waterprojecten in de Sahel.

U kan hier uw actie registreren.

Volg ons op facebook