Waterfooidag Mechelen

Personeel van onderstaande zaken geven
op 24 maart 2017 hun fooi af
voor het project "Les arbres de la vie"

In alfabetische volgorde hebben met deze actie meegedaan:

BAR POPULAR
Vismarkt 1-3

Bar Popular is het zonnigste plekje van Mechelen.
Een stukje Caraïben op de Vismarkt, het leukste plein van Mechelen.
Een bruine kroeg met een latin dipsausje.
Van Latin tot feestmuziek, van Mojito tot 20 jaar oude rum, van Duvel tot Desperados...

 

facebook

BASIC ITALIAN MECHELEN
Bruul 22

PASTA TAKE AWAY
Zin in een lekkere pasta, panini, broodje, salade, ijsje of een koffie met een heerlijk dessert.
Stop de tijd en stap binnen bij BASIC ITALIAN!

A NEW STYLE OF EATING

facebook

Café City
Befferstraat 28

Cafe City is een gekend cafe gelegen in het hartje van stad Mechelen, tussen de Grote markt en Veemarkt.

Ook is er een biljarttafel ter beschikking.

facebook

De Borrel Babbel
Nieuwwerk 7

In de schaduw van de Sint-Romboutskathedraal op het meest romantische plekje, vind je 't kleinste kafeeke van Mechelen en omstreken : "De Borrel Babbel".

In deze gezellige klassieke bruine kroeg, kan je terecht voor een grote variatie aan dranken, waaronder natuurlijk enkele Mechelse bieren van brouwerij Het Anker: Gouden Carolus Classic en Triple van 't vat.

De Borrel Babbel is warm en knus en je kan hier steeds terecht voor een lekkere borrel en een gezellige babbel.

facebook

Friends
Koning Albertplein 1

Gezellig café, gelegen aan het station van Mechelen, waar je ook nog eens gezellig kunt eten!
Verhuur van feestzaal & vergaderzaal.

 

 

facebook

Hanekeef
Keizerstraat 8

Café de Hanekeef is een authentiek bruin cafeetje in het hartje van Mechelen. Op wandelafstand van het station van Nekkerspoel en de Grote markt, vind je hier een plaats waar rasechte Mechelaars, samen met studenten en toeristen een pint drinken.

Niet alleen onze vele hanen in het café, maar ook enkele van onze bieren zijn de moeite waard om eens langs te komen. Zo zijn er bollekes en pints of Guinness van 't vat en hebben we met Omer één van de tripeltoppers in ons assortiment.

Waar onze naam vandaan komt? Vraag het gerust aan de barman of aan één van de vele stamgasten.

facebook

Het Anker, Brouwerij
Guido Gezellelaan 49

De brasserie van Brouwerij Het Anker staat borg voor een unieke smaakbeleving.
Je vindt er heerlijke gerechten met aangepaste bieren, waarvan sommige gerechten ook bereid worden met bier. Probeer zeker de Vlaamse stoverij en de Mechelse Koekoek met Gouden Carolus. De bieren zijn beschikbaar op fles en van ‘t vat.

De brasserie is alle dagen open vanaf 10u00, de keuken vanaf 11u30.
Kom langs en laat het u smaken!

website - facebook

Als ik mijn ogen toe doe, ben ik in
Honoloeloe
Grote Markt 11

Kom binnen en geniet van ondubbelzinnige hapjes & drankjes,
een transparante invulling, sfeervolle muzieknoten en joviale mensen.
Laat de gekende kaders en hokjes los, sluit even je ogen en onderga...
Beleef je eigen Honoloeloe!

facebook

IL CARDINALE
Sint-Romboutskerkhof 1

In de naam van de vader, de zoon en de heilige hamburger, amen!

De tijd dat we genoegen namen met een stuk vlees tussen twee broodjes, wat sla, ketchup en tomaat is al lang voorbij.
Tegenwoordig willen we een lamsburger met tzatziki, salsa van aubergine en rode ajuin. Het burgerestaurant doet waar het goed in is, en dat is het bereiden van overheerlijke hamburgers met elk hun eigenheid.


website - facebook

Komisfeu
Ontvoeringsplein 2

Wij zijn een huiselijk familierestaurant dicht bij het centrum van Mechelen. Bij ons kan u in alle warmte en gezelligheid genieten van een rijk assortiment klassieke brasseriegerechten, aangevuld met talrijke gegrilde vleesgerechten.
Onze grootste specialiteit is fondue. Wij bieden een verscheidenheid aan fonduesoorten, elk met eigen vleessoorten en aangepaste garnituur. Ontdek ons menu met zijn talrijke keuzemogelijkheden! De meeste van onze gerechten zijn seizoensgebonden en omdat alles vers bereid wordt afhankelijk van beschikbaarheid.
Bij ons vindt elke smaak zijn gading. Maar ook tussen de maaltijden door hebben we heel wat lekkers te bieden. Ons goedgevulde dessertmenu barst van zoetige lekkernijen. Onze uitgebreide drankkaart omvat een rijke selectie aan streekbieren, digestieven en klassiekers.
U kan bij Komisfeu naast verorberen en verpozen ook vergaderen. Wij hebben een vergaderzaal voor circa 50 personen die kosteloos gereserveerd kan worden.
Er is ook een aparte rokersruimte voorzien.
Bent u op zoek naar lekker eten op een knus en gezellig plekje waar u met de glimlach wordt onthaald? Kom naar Komisfeu!

website - facebook

Lord Nelson
Wollemarkt 8

Wij bieden u een ruime keuze aan op onze kaart en all-in menu’s. Vraag zeker onze medewerkers om de suggesties! Lord Nelson is alle dagen open vanaf 10u en de keuken is doorlopend open vanaf 11u30 tot 22u30.
Wij beschikken ook over een groot zomerterras onder de Sint-Romboutskathedraal.

De keuken is seizoensgebonden en soms ook wel gedurfd. Kom gezellig dineren aan de haard, zakelijk of onder vrienden, de warme sfeer voelen en beleven. Wij zorgen voor sfeervolle en aangepaste muziek in een authentiek kader. Tafelen bij Lord Nelson, dat is genieten van het leven.

website

Puro
Guldenstraat 20

In de oude kantoorgebouwen van de brouwerij Lamot, in hartje van de stad Mechelen, ontdekt u ons horeca concept: een nieuwe eet- en drankcultuur.

''Puro'' is een gezellige ontmoetingsplaats waar men 's morgens een heerlijk ontbijt kan nuttigen, ongecompliceerd kan genieten van een drankje of een snack, maar ook uitgebreid kan tafelen.

Johan Verbrugghe, Jo Derkinderen en Johan Van Eetvelde, samen met hun gehele team, staan garant voor een heerlijke, culinaire verwenning.


website

Sava
Grote Markt 13

Het historisch pand ‘De Kat’ bestond reeds in 15e eeuw, werd in 1661 heropgebouwd en vanaf dan gebruikt door apothekers en geneesheren. De ‘cartouchen’ en afbeeldingen op de geklasseerde voorgevel zijn stille getuigen van deze ‘medische’ periode. Het pand bleef ook daarna zijn diensten bewijzen aan de bevolking maar vanaf de 19e eeuw als herberg, restaurant of horecazaak.

SAVA zet deze traditie graag verder en wil een sfeervolle ontmoetingsplaats zijn voor iedereen die hier met goede bedoelingen binnenstapt. Hierbij zal een drankje en een hapje nooit ontbreken. En als het kan doen we dat bij voorkeur met producten uit eigen streek, van familiale producenten en zijn we zeker verkocht voor fair en duurzaam.

website

Sister Bean
Vismarkt 26

#HOMEMADE FOOD, GREAT COFFEE

HET IDEE ACHTER SISTER BEAN IS SIMPEL:
LEKKER ETEN, LEKKERE KOFFIE IN EEN LEKKER KADER.

Met een jong team van sisters en de occasionele misters timmeren we samen aan onze eigen plek in Mechelen. Onze kwaliteitsnorm is streng, onze sfeer ongedwongen en relaxed, en dat koesteren we.

Veel vijven en zessen om eigenlijk te zeggen:
spring eens binnen en laat ons weten wat je denkt.

website

Sweet B
Zakstraat 2

Sweet B - Beans, Bites and Beats!
Koffie, thee en gebak in hartje Mechelen, met een muzikale twist!
Een project dat al langer sluimerde en organisch is gegroeid.

“Je kan bij ons ook je favoriete lp’tje opleggen en afspelen. Naast koffie een andere passie van me”, zegt Michel Liburni.

facebook