Waterfooidag Turnhout

Personeel van onderstaande zaken geven
op 24 maart 2017 hun fooi af
voor het project "Les arbres de la vie"

In alfabetische volgorde hebben met deze actie meegedaan:

Amu
Patersstraat 79

Chef Marjanne Moonen geeft haar restaurant een vrouwelijke touch.
Het decor straalt moderne elegantie uit en dat zorgt voor een intieme sfeer, op het bord komen heerlijke gerechten die mediterrane invloeden verraden: sterke smaken en garnituren die er toe doen.
Amu, dat is amusement voor uw smaakpapillen!

website

Aroma Koffiehuis
Sint-Antoniusstraat 35

Koffie maken en koffiejuffrouw zijn termen uit de geschiedenis.
Latte art is de kunst van het gieten van decoratieve ontwerpen op een cappuccino of caffè latte. De ‘kunstenaar’, de barista, schenkt met een speciale techniek de geschuimde melk in de crèmelaag van een espresso. Met schijnbaar simpele bewegingen van het schenken van schuim ontstaan de meest prachtige en uiteenlopende motieven zoals blaadjes, hartjes en appeltjes. Deze techniek vereist een hoge kwaliteit van apparatuur en ingrediënten en vooral persoonlijke aandacht van de barista.

Dorien & Jef behaalden op het Belgisch Kampioenschap barista Latte Art 2011 de eerste en tweede plaats. Geniet van de creaties!

website - facebook

Barzoen (Warande)
Warandestraat 42

Barzoen is niet alleen een populair eetcafe, maar tevens zijn we een cultuurcafe met tal van activiteiten voor jong en oud.

Maandelijkse gratis clubconcerten of 2 maandelijkse dansfeestjes in het cafe, thema-feesten in de hal van de Warande, literaire en/of wetenschappelijke avonden, exposities tegen onze expo-wall, alles kan !

website - facebook

Bistro Calander
Warandestraat 5

Die nieuwe uitbaters (vanaf 1/10) zijn de mensen achter het succesvolle cateringbedrijf CooKINGS uit Mol. Naast event-catering zijn ze gespecialiseerd in food services aan woonzorgcentra en bedrijven.
In het verlengde daarvan gaan ze nu van start met hun eerste horecaproject binnen een seniorenresidentie. Maar met de uitdrukkelijke ambitie om een gezellige ontmoetingsplaats te creëren voor alle Turnhoutenaars, werknemers van bedrijven in de buurt en mensen die de stad bezoeken.
Steven Van Ham en Peter Claessen:
“Met CooKINGS staan we bekend als de betere cateraar en die lijn willen we volledig doortrekken naar hier.”

facebook

Cachet de Cire
Guldensporenlei 23

De Chef serveert een pure seizoensgebonden keuken waar het product een centrale rol speelt. De basis is een Frans-Italiaanse stijl die verrijkt wordt met elementen en kruiden vanuit de hele wereld. Naast creatieve gastronomie vind je ook klassiekers.

De sfeervolle BnB is centraal gelegen vlakbij het treinstation.
Voor fietsers is er een vlotte aansluiting op de belangrijke fietsroutes van Turnhout (oa. Bels Lijntje)

website - facebook

Caffé Latte
Leopoldstraat 5

Ontbijten, of lunchen in een landelijke sfeer midden in de stad? Dat kan in Turnhout bij Caffé Latte. In deze kleine maar fijne zaak ben je aan het juiste adres om eens heerlijk veel tijd te nemen voor een lekker ontbijt. Hier kennen ze de kunst van het ontbijten. Het bewijs daarvan zijn de verschillende ontbijtformules op de menukaart. Bovendien is er steeds een verrassend ontbijt van de maand,en een uitgebreide lunchkaart. Met een aangename inrichting van lichte kleuren met accenten van zwart en lichtgrijs en een donkere houten vloer is Caffé Latte een mooie plaats om te ontspannen in Turnhout.

website - facebook

Cambrinus
Grote Markt 49

Groepsvriendelijk
Geschikt voor kinderen
Bediening
Terras aanwezigfacebook

Ciao!
Grote Markt 12

Brasserie / Restaurant op de vernieuwde markt van Turnhout.

Uitbating door Rob Bours met zijn team in een gezellige en ongedwongen sfeer.
- lekker eten, binnen of op het tuinterras
- lekker borrellen, op het terras vooraan of op het tuinterras
- ideaal voor je privéfeesten


facebook

De Burgerwacht
Zegeplein 13

In het hart van Turnhout verwelkomen Nicolas en Hanne jullie in het eerste hamburger restaurant van Turnhout. Een combinatie van culinair genot en gezelligheid zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt in deze hippe zaak.

Kom gezellig langs en proef van onze kwaliteitsvolle burgers!

 

website - facebook

De Cinema Restaurant
Graatakker 99

Dit café is gelegen in het complex van cinema utopolis.

Voor of na een film is het gemakkelijk om, zonder verder te moeten zoeken, iets te kunnen eten of drinken in deze taverne.
Meer hoeft dat niet te zijn op een avondje film.
Ook handig is de gratis parking onder het gebouw.

website

De Waterput
Grote Markt 75

'De Waterput' biedt de bezoeker een culturele mix van diverse keukens. Naast de overheerlijke pizza's en smakelijke pasta's is De Waterput ook nog gekend en vermaard voor zijn lekkere pitaschotels.

Wie niet hongerig is, kan gerust langskomen voor één of meerdere lekkere biertjes van de uitgebreide drankkaart. Proef eens een lekkere Kriek Lindemans of een donkere Leffe van 't vat aan de gezellige toog of op het zomerse buitenterras.

website

De Wemeling
Kasteelplein 29

Een gezellige kroeg vlakbij het kasteel van Turnhout.

Je kan er genieten van de kleine kaart en het bieraanbod is zeker naar de smaak van de bierproever. Na je eerste bezoek ben je overtuigd en zal je zeker terugkeren.

Probeer ook de verse dagsoep.

facebook

In Den Spijtighen Duvel
Otterstraat 99

Dit gezellig bierhuis biedt je een zeer uitgebreide en interessante kaart. Men serveert diverse lambikspecialiteiten, trappisten en een groot gamma abdijbieren, streekbieren en buitenlandse bieren.
Vergeet ook niet de enkele zeldzame bieren die ze serveren, die zeker de moeite waard
zijn. Dit alles kan je in de pub proeven met achter de toog een barman die zijn stiel kent.


facebook

Miraneau
Koningin Elisabethlei 92

EEN TOP LOCATIE AAN HET WATER!
Miraneau is een trendy brasserie gelegen aan de Oude Kaai in Turnhout. Ruim terras aan het water en voldoende parking beschikbaar.

Wij serveren een verfijnde brasserie keuken.

website - facebook

Puur
Heizijde 99

Dominique (28) en Lauren (25) vonden elkaar in – hoe kan het ook anders – Spanje. In het idyllische L’Escala (“De beste ansjovis van de hele wereld!”) smeedden de twee al vlug plannen om hun culinaire droom te verwezenlijken.

Bij Puur is de taakverdeling duidelijk: Dominique staat achter het fornuis – de houtkachel, om precies te zijn – en Lauren zorgt voor de vlotte en ontspannen bediening. Al is PUUR natuurlijk wel meer dan alleen Lauren en Dominique – het is een team van zo’n 15 supergemotiveerde jonge mensen die zichzelf dagelijks weer overtreffen om de zon op je bord te toveren.

website

Rekruut
Steenweg op Gierle 117/1

Rekruut is een eigentijdse brasserie met een uitgebreid menu, heerlijke suggesties en de keuze tussen een snelle snack tijdens de lunch of uitgebreid tafelen.
Reserveren is gewenst maar niet verplicht.

Rekruut is een klantvriendelijke zaak met een ruim terras en voldoende parkeergelegenheid. Regelmatig organiseert Rekruut ook events waarbij je heerlijk kan tafelen.

website - facebook

Stadscafé
Gasthuistraat 2

Stadscafé Turnhout biedt een modern interieur, vriendelijke bediening, lekkere, streekgebonden gerechten, in een historisch pand in het hart van Turnhout.

Ga zeker eens langs!

 

website - facebook

Stadspark Brasserie
Parklaan 56

Brasserie Stadspark, het vlaggenschip van de Parkgroep, is al jaren een gevestigde waarde in Turnhout. En dat is niet verwonderlijk.

De brasserie laat u elke dag genieten van heerlijke gerechten met dagverse producten. Daarnaast ligt de zaak ideaal: aan de ring van Turnhout, en dus goed bereikbaar.
Maar ook aan het Stadspark, dus rustig en groen.

website - facebook

Veldekenshof
Veldekensweg 1


Veldekenshof is gestart in 1985.

Het ligt tegen de groene kant van Turnhout waar menig fiets- en wandelpad passeert.

Om te parkeren is er voldoende plaats aan de overkant van de zaak.

website